Van: Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag
Datum: 21 maart 2020

Beste Nederlanders,

Steeds meer grenzen gaan dicht. Daarom hebben wij (Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag) een actueel overzicht nodig van de Nederlanders die op dit moment (tijdelijk) in het buitenland verblijven. De Nederlandse ambassade wil graag een actueel beeld hebben van het aantal Nederlanders dat zich nu in het land bevindt. Jij kunt daar bij helpen door je registratie, of registratie uit te breiden als je in het land bent.


Als je bent ingelogd bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken (https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/) kom je terecht op de pagina “Uw registratie inzien of aanpassen”. Om te laten weten dat je in het land bent klik je op het potloodje achter het land waarvoor je geregistreerd bent. In het scherm wat dan opent vul je zoveel mogelijk gegevens in en klik op “Bewaar”.

 

Ben je vertrokken uit een land?

Heb je jezelf aangemeld en geregistreerd bij de ambassade voor een bepaald land, maar ben je niet meer aanwezig in dat land of vertrek je eerder dan de geregistreerde verwachte vertrekdatum?


Wijzig dan je registratie door de ‘Verwachte vertrekdatum’ in te vullen bij het land waarvoor je bent geregistreerd. Doe dit ook als je vertrekdatum in het verleden ligt. Je helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.